3 månader



Eya blev 3 månader i går och i dag ska hon få sin vaccin sprutor. Jag är så nervös och mår skit verkligen , att veta att det kommer göra ont på henne gör mig så ledsen. Hoppas på att allt går bra.




 


Te någon

 





Min syster lärde mig hennes goda sätt att göra te.

Lägg lite grädde , hälften av glaset varm mjölk, hälften varmt vatten, lägg i te påsen och sedan ta lite vispad grädde upp till med lite kanel över. Sen om du vill ha socker eller honung.





 

 


Färg färg



Är helt galen i färg i år, man brukar ju säga att man klär sig ,på vilket humör man är. Och varje morgon sen Eya föddes, vaknar jag glad men trött haha. Köpte ögonskugga från isadora, nagellack från maybelline och ginatricot, sen köpte jag nagel designe av viva la diva.




 


Bling bling



Fixade mina naglar i går och fick väldigt många positiva kommentarer om dem, när jag va ute och shoppade. Har inte orkat att blogga några dagar nu, men det är väl okej ;p.


image description


Vår 2012




Lite smink och klädtips, nu till 2012....





image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description


The help





Såg filmen The Help som utspelar sig i sextiotalets Mississippi lever Skeeter (Emma Stone), en ung kvinna med stora ambitioner för skrivandets konst.


Hon finner sitt kall när hon ser hur de svarta hembiträdena behandlas, och hur de – speciellt av kvinnorna i huset, ses som ohyra i dess renaste form.
Skeeter finner detta beteende otroligt nedvärderande och idiotiskt så hon beslutar att ta saken i egna händer på sitt eget sätt, hon skriver en bok om hembiträdens upplevelser hos stadens överklass.


Rekomenderar filmen att se, otroligt bra film där man får se hur mörka blev behandlade förr, av vita..





Hemma i Gbg!



var i nässjö över hegen, och Eya fick träffa mormor och morfar och sina mostrar. Har hafte en underbar helg, där jag fått sova och inte göra ett enda skit ;P. Träffade mina underbara vänner och Eya trivdes i all sällskap. När vi åkte hem i dag ,sov  Eya hela vägen vilket va väldigt skönt =) då fick jag lite ensam tid och såg en film. sen när jag kom till gbg fick min man se min nya frisyr och han älskade den ;D.




image description

Kändisar i lugg!




Lite bilder av kändisar i lugg, lite tips hur man kan ha håret ;)



 


Lugg<3



Blev så trött på att tänka hur jag ska ha håret ,varje dag. Så jag gick till frisören och bestämde mig för att göra lugg, då kan jag bara sätta upp håret, platta luggen och gå ut ;). Mycket enklare.





 

 


Smoothie time !

 





så himla sugen på Smoothie
En banan
Frysta jordgubbar
Vanilje yoghurt
Lite mjölk






 

 


Mammaledighet

Gud va tråkigt det är, dagarna då man inte träffar någon. sitter och försöker googla, på vad man kan hitta på som mammaledig mer än att städa, lagamat, och känna sig som en städdiska hela veckan????
man kan gå på föräldragrupp och öppna förskolan that´s it ??
Jag verkligen älskar att va mamma ledig och att vara mamma, men ibalnd blir det så instängt, även om man tar en promenad om dagen..
sen blir jag tokig på att Eya inte tar nappen skulle vara så skönt om hon gjorde det, eftersom hon börjart gnälla mer och mer nu :P .
Men älskar att sitta och titta på henne medan hon leker här bredvid mig.





Fredag den 13 !

 

Ja i dag är det då fredag ,himla skönt med helg. Är så trött på att inte få komma ut och shoppa, lite svårt när man inga pengar fått ännu.
Funderar på att köpa en system kamera till sommaren, då jag ska spendera den i Tunisien. Sen vill jag ha en för att ta många fina bilder på Eya, som växer så snabbt.




 

 


Suga på handen är gott:)

Suga på tummen är gott ,men att suga på hela handen är godare ,enligt Eya.

 

 

 

 

 


Äntligen snö





I dag kom första snön i Gbg, äntligen va jag väntat. många säger att dem hatar snän för det är kallt och blaskigt. jag föddes en kall vinter dag , i december, kanske är det därför ja älskar snön och den kalla luften mot mitt ansikte. I Dag va jag ocg Eya på Bvc, sen tog vi en lång, promenad i snö vädret. När jag kom hem hade jag en lite present i brevlådan, ett nytt skal till min iphone 4s ( jag fick telefonen av min man, när jag födde Eya). sen när jag väl satt mig i soffan känner jag hur trött jag är, har inte sovit så bra på nätterna, för Eya är så pigg. längtar då jag får sovlän





ge ocn. image description

Inredning av hall!

Så här har jag inrätt min hall, den är inte riktigt klar ännu. Ska köpa mig en matt också, men har inte riktigt hittat den rätta ännu.



image description

Inredning av fönster.



Jag är ju galen i vit tycker det ser rent och fräscht ut. Så här ser mitt köksfönster ut, på kvällen så är det så fint när lampan lysser och på dagen ser lampan ut som en vas.

Blommorna är väldigt enkla att ta hand om behövs bara vattnas en gång i veckan och även dem passar bra till det vita =).





image description


ögonbryn



Nu har jag prövat en mall, vad tycker ni =) ?

den översta är före, där har jag fyllt i mallen med svart penna.
den understa är efter, torka bort efter ni fyllt i, så ser ni resultatet efter ni plockat dem .







image description

snabbt och enkelt ;)

ska tipsa om hur man snabbt kan fixa snygga ögonbryn. jag köpte något som heter Stencils pochoirs av Anastasia.
Man får 5 mallar att välja mellan från tjocka till smala ögonbryn. sen tar man en mall och målar in det på ögonbryna och voila så har du snygga ögonbryn ;). jag köpte dem online för 89:- .

sen vill jag tipsa om ifall man vaxar eller använder tråd i ansiktet för hårborttagning, vilket inte alls är bra, för värken huden eller en själv. många människor kan må väldigt psyksikt dåligt av det, för det gör så ont, men dem känner sig ofta tvugna att ta bort det. då tycker jag personligen bättre om Gentle Hair Remover (for the face) av Andrea. det känns inte och man får inget uttslag och huden blir len och fin. kostar ca 150:-



image description


image description

tävling om almanacka!

ja då va man med i en tävling om en egendesignad almanacka http://tryckdig.se/ genom  http://moonzanna.se.
får väl se om man vinner, gör det mer för skojs skull =).
varför jag skriver det på min blogg är för det är en del av själva tävlingen ;p, inte för det är något intressant.




VA JAG SAKNAR SOMMAREN

Min ögonsten!

I dag är en sådär dag då man bara vill ta det lugnt och inte göra någonting alls. Hade sovmorgon i dag jag och Eya . Brukar annars vakna av att Eya väcker mig, men denna gå gen vakna jag före henne.
När man får barn förändras hela ens liv , man fokuserar inte så mycket på sig själv längre , utan den mesta av tiden går till sitt barn. Jag har väl alltid varit lite av en ensamvarg, då jag tycker om att göra vad jag vill, när jag vill. Men det går ju inte längre men allt är värt det . Då jag får se min lilla flickas leende och höra hennes ljud det värmer mitt hjärta så gott och när hon somnat å kvällen saknar jag henne.




image description


Dagens middag!

I dag gjorde jag köttfärs limpa, första gången i mitt . Och den blev så HIMLA god, om jag får säga det själv. Lägger ut receptet här , tycker verkligen ni ska pröva den.

1 kg köttfärs
1 gul lök
3 st vitlök
2 st ägg
1 dl ströbröd
1/5 dl mjölk
1dl grädde
3 tsk salt
1 tsk vitpeppar
50 gram smör
1msk soya

1/5 tsk rödpaprika
1 tsk köttfärskrydda
1tsk bland krydda
1tsk spiskummin

blanda i hop ströbröd mjölk grädde hälften av saltet och pepparn och 2 ägg.
låt vila i ca 20 min


skala och riv löken  och pressa vitlöken ner i skålen.  tillsätt köttfärsen och blanda i resten av kryddorna.
dela upp smeten i två lika stora limpor, doppa händerna i vatten innan så smeten inte fastnar på händerna.

smörj nu en form med lite av smöret och sedan smällt resetn av smöret i en kastrull och tillsät soya.
nu tar du såsen och penslar limpan med lite smör och såsen.

lägg foile över och lägg in i ugnen på 200 c` låt den va i ugenen i 40 min sen ta ut den ta bort foilet och lägg in den i 15 min till .

klart nu är det bara att äta =)


image description


Morgon mys!



Varje morgon vaknar jag av att Eya sprattlar och skrattar bredvid mig . Och så fort jag öppnar mina ögon och kollar på henne, ger hon mig ett stort leende. Älskar min lilla prinsessa hon är verkligen mitt allt <3

 

 

 

 

 


Inredning av sovrummet!

Inredningen av sovrummet har jag försökt få så ljus som möjlig. Nu när det är vinter så tycker jag inte att man ska behöva inreda i mörka färger.
Tavlorna och lampan i fönstret är köpta i Ullared. Överkastet är en present av min mamma, får mattan på golvet är köpt från Ikea.
Är inte riktigt klar ännu med inredningen i sovrummet, så ni kommer få se mer.


 

 

 

 

 

 


Gott nytt år!

Hade en underbar dag i går med min kära familj. Dagen börja med att vi tog en runda i Skärholmen, där det blev lite shopping. Sen när vi åkte hem hade mamma lagat en stor kalkon , en trevlig ny års middag :). Finns inget bättre att sluta nyåret med att va samlad med sin familj.
Detta året har varit underbart. I februari blev jag gravid, i maj slutade jag arbeta med värdens skit jobb som personligassisten, och började jobba på eklanda äldreboende där jag fick värdens bästa arbetskamrater, trivdes otroligt bra, sen i juni och juli hade jag en underbar semester med min familj i ungen, då min kära syster tog läkar examen. Och sen va vi på semester i Tunisien spenderade 3 Veckor som en drottning. Och min man fick körkort och vi köpte bil. Och sen kom Eya till världen.
Och vi fick en större lägenhet :).
Gott nytt år !



image description

 

image description

 

image description

 

image description


RSS 2.0