Stockholm ;)

I dag åkte vi till Stockholm för att spendera helgen med familjen, som åkte från nässjö. Har min stora syster här i sthlm och vi bestämde att fira nyår ihop i år. Det va en lång resa, men allt gick bra, bara lite tråkigt att åka 6 h. Men nu har min systers son och Eya träffats och dem har så roligt i hop.



 


Inredning av vardagsrum!

Tänkte visa er mitt vardagsrum, hur jag inrätt och vill veta vad ni tycker:) . Jag flyttade ju in i en trea, 1 dec och trivs otroligt bra . börjar väl bli klar men inte riktigt än. har Eyas rum kvar sen så ska vi tapetsera i hallen och mycket mer.



 

 

 


Tårta, sommar och lägenhet.....

Jag har fått uppgiften att göra tårta till nyår, men har ingen aning om vad jag ska göra för någon.
funderar på att hitta på en egen, för att se hur den blir. Men tänk om den inte blir god.

Vaknade i dag och känner mig väldigt seg, och det är så tråkigt väder. Längtar till somaren då jag ska spendera 2 månader i tunisien. Saknar släckten och vill att alla ska få träffa Eya, synd att man bara träffar dem en gång om året.

sen måste jag börja bygga klart köket i lägenheten i tunisien. Men har ingen anning om hur jag ska inreda, eller vad jag ska välja för färger. ska nog fråga min syster, som läser till inrednings arkitekt.
saknar solen

Dags att börja träna!

Man hinner ju inte dra till gymmet, så det får bli till att träna hemma. Har 6 månader på mig till tunisien i sommar. Tänker inte åka ner dit och se ut så här, känner mig fortfarande gravid ,har ingen kondition alls och min kropp känns som en 40 åring och ibnte en 23 årings. Ja det tar på ens kropp, när man varit gravid och efter förlossningen. Så nu är det dags att få tillbaka sin kondition och kropp.

Så jag har bestämt mig för promenader, Zumba video och Brazilian butt lift video.
ska börja med det i morgon och jag skriver hur det går i slutet av varje månade. Vilket betyder att det kommer bli i slutet av januari. Denna måanden är verkligen hemsk, det känns som man bara äter och äter.

Nu till en annan sak, läste på en blogg att man ska tvätta håret med oparfymerat Shampoo, för att inte slita på håret. Vet inte om det är sant, men ska pröva, för mitt hår är hemskt slitet.
så ska skriva om det också i slutet av varje månad.




Mellandags rean!

 

Vi körde hem från Nässjö i går, vi hade en bra julhelg hos mamma och pappa, med mycket mat och skratt.
I dag shoppa vi loss. Eftersom Eya vuxit ur det mesta av sina kläder, så får man passa på nu när rean har börjat. Men folk är som galna, när det handlar om kläder . Och något jag störde mig på va små fjortisar som ska prova kläder och tar all tid i världen på sig ,bara för att dem ska skratta och leka. Ett prov rum är till att prova kläder och sen lämna rummet till nästa.
Jag bestämde mig för att börja köpa lite andra färger i kläder, för är så trött på att alltid bära svart. Man blir så trött på att se ut som man ska på begravning varje dag.






 

 

 

 

 


En trevlig jul med god mat!

Dagen började med att jag tog en lång varm dusch, som ja fick njuta av. När man blir mamma , så har man inte så mycket tid, så det blir ofta snabba 10 min duschar. Skönt att vara hemma, men synd att man bara kommer för en helg. I morgon börja mellandags rean, så det blir till att åka hem tidigt i morgon , så man hinner shoppa kläder till mig och Eya :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


God jul Med vänlig hälsning, en Musse!

 

Nu är vi hemma hos mamma och pappa , det blir julbord och julgran. Fick även mina födelsedagspresenter i går, och även Abbe och Eya fick några. Blev mycket nöjd fick en tröja, pyjamas, morgonrock, och lite till . Nej nu blir det till att umgås med familjen.
God Jul på er alla hoppas ni får en bra dag <3






 

 


Nya kläder och en Snygg barnvagn

Abbe kom hem tidigt i dag, så vi bestämde oss för att kolla några barnvagnar och tack oh lov hitta jag en. Det blev en Quinny buzz, med sitt och liggdel även bilbarn stol , regnskydd mm. Sen åkte vi till kläddkällan där jag köpte lite kläder till Eya ,som växt ur det mesta nu.




 

 


Tändläkartid :-o

Ja jag har tandläkar skräck... Jag hade tid hos tandläkaren i dag, första gången på 3 år.
Kan bara säga att ja det behövdes. Jag hade inga hål , men har en visdomsstand som jag är tvungen att ta bort. och det kommer kosta mig 3700:- jippi (NOT). Hatar deras priser, det inte klokt va dyrt det är. Så nu funderar jag på att åka utomlands och ta bort skiten. 3700:- som jag inte har något bättre att göra med dem pengarna, sjuka regler. ja i dag så är man rätt irreterad.Fförutom tandläkartiden, så är jag på jackt efter en bra barnvagn, som kan hålla mig några år. Dum som jag va, så sålde jag båda mina vagnar i helgen . smart va ?
aja godnatt på er <3






Tradera strumpor och hårband

Köpte strumpor och matchande hårband till Eya, jag blev väldigt nöjd. Även Eya som gav mig ett stort leende. Vi har varit hos läkaren i dag, på BVC som undersökte Eya, och allt såg jätte fint ut.

Är glad att BVC avdelningen är här bredvid mig, eftersom jag just nu inte har någon barnvagn.



 

 

 


choklad kaka <3

1 Ingredienser:

4 ägg
6dl socker
3dl mjöl
8msk kakao
2msk vaniljsocker
2 krm salt
200g smält smör


2 Kola/choklad täcket:

75g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1msk kakao
1 1/2 dl grädde (en och en halv)
200g chokladkaka (gärna mörk) (går bra med marabous vanilga mörka chokladkaka



1 Ingredienserna:

Vispa ägg och smör pösigt
Blanda de torra ingredienserna
smält smöret
Blanda nu alla ingredienser och häll sedan i en smord och bröad form. Gärna en med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 min

2 Kola/choklad täcket:

Smält smöret och i med socker, sirap och övriga ingredienser
Låt detta puttra någon minut.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i grytan.
Rör allt till en tjock smet.
Häll sedan denna smet över den något avsvalnade kakan.
Låt den sedan stå kallt
Klar att servera, ätt med vanilje glass eller grädde
Njut
image descriptionimage description

Filmkväll med tjejerna!

Varje helg brukar jag ha filmkväll med mina tjejkompisar, vilket vi hade i kväll. Vi firade samtidigt min nya lägenhet, att jag fyllt år och lilla Eya som kommit till världen. Fick ett par jätte fina öronhängen och Eya fick stickade strumpor. Jag gjorde en riktigt god chockladkaka och receptet lägger jag ut i morgon. Nu säger jag godnatt.



 

 

 


Jul på Liseberg.

 

I dag va vi på jul marknad på Liseberg, med några vänner. Först bjöd vi dem på middag, det blev couscous . Eya är så lugn att hon får människor som inte vill ha barn till att vilja ha barn ;). Men har haft en bra lördag. På marknaden fans det grisar som höll på att para sig vilket fick vissa människor till att bli röda
Upp till öronen :p.
Nej nu säger jag och Eya godnatt.






 

 

 

 

 

 


Ny blogg och nybakade lussekatter

Jag satt och funderade, och tänkte att det skulle va roligt att göra en egen blogg.
Och nu när jag har Eya i mitt liv, så finns det mycket mer att berätta om.
Mitt liv va himla tråkigt innan jag fick Eya haha.
I dag har jag bakat lussekatter, som blev himla goda. Har en granne under mig som är en riktigt snäll tant, så jag gick ner till henne och gav henne några nybakade bullar . Hon blev så glad så hon nästan börja gråta. Tycker lite synd om henne, då hon berätta att hennes man gått bort och att hennes barn bor långt i från henne.
Eya är så snäll och så lugn gråter knappt vilket är himla skönt.
I dag är det fredag, och vi ska kanske till ikea och köpa gardinerna, till lägenheten vi flyttat in i.
Receptet till Lussekatterna har ni här.

Ingredienser

ca 35 st

50 g jäst
100 g Svenskt smör från Arla
5 dl mjölk
250 g Arla Kesellakvarg
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.


Ingredienser  50 g jäst   100 g Svenskt smör från Arla   5 dl mjölk   250 g Arla Köket® Kesella kvarg   2 påsar saffran, 1 g   1 1/2 dl socker   1/2 tsk salt   ca 17 dl vetemjöl     Garnering:   russin     Pensling:   1 ägg  Gör så här  Smula jästen i en bunke.  Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°.  Häll det över jästen.  Tillsätt övriga ingredienser.  Arbeta degen smidig.  Låt jäsa under bakduk ca 30 min.  Sätt ugnen på 225°.  Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.  Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter.  Lägg på plåtar med bakplåtspapper.  Garnera med russin.  Låt jäsa ca 20 min.  Pensla med uppvispat ägg.  Grädda i mitten av ugnen 5-8 min.  Låt svalna på galler. Du kan även baka våra goda:Lussebullar med fullkorn.

RSS 2.0